Özellikle kış aylarında çamaşır işleri evlerin en önemli konularından biri haline gelir. Çamaşır kurutma makineniz yoksa; etrafa asılmış giysiler, nevresim ve örtüler kendine bir türlü yer bulamaz. Asmanın yanında çamaşırları düzenlemek de ayrıca bir iştir. Hem yıkama öncesinde hem de sonrasında kullanabileceğiniz pratik araçları derledik.
Çeşit çeşit kurutma askıları
Eskiden neredeyse her evde, balkonlara çamaşır ipleri asılır ve çamaşırlar ip üzerinde kurutulurdu. Artık birçok evde balkon bulunmadığı gibi, hava kirliliği dolayısıyla balkonda kurutma imkânı da azalmış durumda. Yaz aylarında dışarıda kurutmak için tüm imkanlarımızı kullansak da kış aylarında evlerin içinde çamaşır kurutmak neredeyse kaçınılmaz bir durum. Çamaşırlarınızı kalorifer peteklerine diziyorsanız bu da görüntü olarak can sıkıcı hale gelebilir. Özellikle de misafirlerin sık geldiği bir eviniz varsa göze batmayan çözümlere ihtiyacınız vardır. Neyse ki artık birbirinden farklı ölçü ve şekillerde çamaşır kurutma askıları var!
Sık sık çamaşır yıkanan bir ev için çift katlı ve çok raflı askılar olmazsa olmaz hale geliyor. Ancak kalabalık ailelerde bazen tek bir askı yetmez hale geliyor. Özellikle mevsim geçişlerinde, evlerde gündüz kaloriferlerin yanmadığı günlerde çamaşırların sık yerleşimle asılması kurumalarını iyice güçleştiriyor. Zamandan tasarruf, “vakit nakittir” sözünü hatırlatıyor. Bu da çamaşır askılarının sayısını arttırmanın en iyi yol olduğunu gösteriyor. Askı çeşitleri, aslında evin birçok yerini değerlendirmeyi sağlıyor. Örneğin kapı arkası kurutmalık olarak bulabileceğiniz çamaşır askıları, evdeki kapıları dikey bir askıya dönüştürüyor. Bu çeşidin yanı sıra, kalorifer peteklerinin üzerine asmak için radyatör kurutmalık gibi ürünler de oldukça pratik bir çözüm sunuyor. Sıcak veya esintili havalar için balkon kurutmalığı gibi askı seçenekleri elbette her zaman tercih edilmeye devam edilebilir, bizden söylemesi!
Hurçlar Sayesinde Pratik Saklama
Hurçlar artık eski tarzlarını unutturacak kadar değişti! Geçmişte yumuşak yapıları ile rastladığımız hurçlar, yerlerini daha sert dokulu ve giysileri buruşturmadan saklayan pratik çeşitlerine bıraktı. Yeni tarz hurçların en güzel özelliği ise estetik görünümleri sayesinde dolap üstleri gibi açık alanlarda da rahatlıkla kullanılmaları. Şık birer saklama çözümü olarak dekorasyonun bir parçası olabilen hurçlar, çeşit çeşit tekstil eşyanın korunması ve saklanması için kullanılıyor. Misafir havluları, nevresimler, yorganlar, yazlık veya kışlık giysiler, bebek giysileri, battaniyeler, örtüler hurçların içinde uzun süre güvenle saklanıyor. Sık sık taşınma yaşıyorsanız ve dış etkenlerden korumaya fazladan ihtiyaç duyuyorsanız, PVC malzemeyle yapılan hurçlar özellikle işinize yarar. Giysilerin yer değişikliğinden etkilenmemeleri için artık birçok hurç çeşidi dayanıklı seçenekler halinde çözüm sunuyor.
Pratik yıkama için
Sık sık çamaşır yıkanan bir evde, bazen hızlı programda birçok çeşit kıyafeti birlikte yıkıyor olabilirsiniz. Örneğin, fazla kirlenmeyen beyaz bir giysiyi, renklilerle aynı anda makineye atmanız gerekebiliyor. Bunun gibi durumlarda narin çamaşırları veya ayrı kalmasını istediğiniz bir giysiyi korumak için çamaşır yıkama filelerini kullanmak iyi fikirdir. Bu tarz ürünler boylarından büyük iş yaparak sizi çamaşırları ayırmak gibi külfetlerden kurtarır. Özellikle çorapları bir arada tutmak için çamaşır yıkama filesi ideal bir üründür. Çamaşır makinesi kapağının ara kısmına çorap ve fular gibi küçük parçaların kaçmasını önlemek için de bu filelerde yıkanmaları daha iyidir.
Vakti kısıtlı olanlara
Öyle günler yaşarız ki, kirli çamaşır sepetindeki giysileri renklerine göre ayırmak bile külfet haline gelir. Beyaz çamaşırlar arasına yanlışlıkla karışan tek bir siyah parça bile yıkamada problem çıkarmaya yeter. Renkliler, beyazlar ve koyu renkleri ayırmak için çamaşır sepetinizin derinliklerinde kaybolmanız şart değil. Duo sistem yani ikili çamaşır sepetleri tam size göre! Bölmeli olan bu tip sepetlerin içine herkes çamaşırını renklerine göre attığında, yıkama zamanı geldiğinde tek yapacağınız iş hangi rengi yıkayacağınıza karar vermek olur. Kısıtlı zamanı olan bir çoğumuz için oldukça pratik! Bu tarz ikili sepet kullanmayı tercih etmiyorsanız, her renk için ayrı sepet kullanmak da pratiklik sağlar. Bir başka çözüm de ailede herkesin ayrı çamaşır sepetinin olması ve hepsinin yan yana durmasıdır. Böylece, çamaşır yıkamak ailede tek bir kişinin göreviyse, her odadan çamaşır toplamak zorunda kalmaz. Çeşit çeşit sepetler kullanmak hem pratik, hem dekoratif!