Dekorasyonda bohem dokunuşlar kullanarak evinize ekstra bir renk, neşe ve rahatlık getirebilirsiniz. Çeşitli renklerin farklı desenler ile buluşması, sorusuna yanıt olarak gösterilebilir. Boho veya bohem tarzın etkilerini yansıtmak hem ekonomik hem de eğlenceli. Coşkulu, hayalperest ve sıcak öğeler barındıran bohem dekorasyon fikirlerinden faydalanmak isterseniz yazımıza göz atın.
İlk Adım: Bohem dekorasyon ne demek?
Bohem dekorasyon nedir noktasını netleştirdikten sonra renklerin bu tarzdaki kilit rolünün hakkını vermek öncelikli hale gelir. Dekorasyon öğelerini seçmek ise sizin hayal gücünüze kalır. Renkleri bolca kullanacağınızı bilerek öncelikle üç ana renk seçin. Zeminde kahverengi, gri ve koyu yeşili zemin rengi olarak belirleyebilir, ardından mücevherleri andıran tonlarda mor, turuncu ve maviler kullanarak ortamdaki renk kullanımını zenginleştirebilirsiniz. Bu renklere farklı renkler ekleyerek odanızı gitgide bohem dekorasyon tarzına yaklaştırabilirsiniz. Farklı doku ve desenleri karıştırmaktan asla çekinmenizi gerektirmeyen bir tarz varsa o da bohemdir.
Duvar Rengiyle Başlayın
Salonunuza, balkonunuza veya yatak odanıza bohem dokunuşlar yapmak veya tarzı tamamen bu yönde değiştirmek istiyorsanız ilk başlayacağınız yer duvarlar. Beyaz, krem rengi veya pastel tonlarda duvarlarla bohem hava elde etmek çok da mümkün olmaz, değil mi? İlk başlayacağınız yer olan duvarlarda ister mercan, zümrüt yeşili, turuncu gibi canlı renklerle başlayın, isterseniz bir adım öteye giderek mandala örtüler asın. Odanızın havası bir anda değişmeye başlayacak. Duvarlarda eskitme etkisi de kullanabilirsiniz.
Küçük Dokunuşlarla Bohem Esintisi
Bohem tarz dendiğinde akla çeşitli stillerin karışımı, renklerin ve desenlerin kuralsız kullanımı gelir. Yamalı örtüler, etnik desenli yastıklar kullanmanın olmazsa olmaz olduğu düşünülür. Halbuki uç noktalara kaçmadan ve tarzlar arasında gidip gelmeden de evinize bohem esintiler getirmek mümkün. Masa örtüleri ve kırlentler bu tarza kavuşmak için kullanacağınız bohem dekorasyon ürünleri arasındadır. Bunlarda canlı renkler ve eskitilmiş dokular kullanabilirsiniz. Renkli lambalar ve renkli cam aksesuarlar, salkım halinde boncuklar, şamdan ve mumlar da bolca rastlayacağınız ve kullanacağınız objeler.
Bir Tema Bulun
Bohem tarz birçok şeyin karışımından oluşsa da bir tema belirlemeniz de iyi bir fikirdir. Doğadan ilham alabilirsiniz. Doğa temasını zenginleştirmek için hayvan objeler, biblolar, duvar süslemeleri ile doğaya vurgu yapabilirsiniz. Elbette ki gerçek bitkilere de yer verebilirsiniz. Müzik, sanat ve moda akımlarını yansıtan objeler kullanarak sanatçıların dünyasına vurgu yapabilirsiniz. Yaşam dolu, kültürel öğeler barındıran her türlü objenin bohem dekorasyon önerilerinde yeri var. Dünyanın çeşitli yerlerinden objeler, renkler ve desenler arasında istediklerinizi seçip bir arada getirme özgürlüğünü bohem tarz size sağlar.
Desenleri Karıştırın
Bohem tarz, döşemelik kumaşlarda farklı desenler kullanmanız için özgürlük sağlar. Desen denince ilk akla gelenler kilimler. Ancak son yıllarda bohem tarz için eşya ve aksesuar seçenekleri oldukça arttı. Duvarda mandala desenli örtüler veya stickerlar kullanarak duvarlara da bohem tarzı yansıtabilirsiniz. Sıra perdelere gelince ise uygulamada en eğlenceli kısım başlıyor. Farklı desenleri ve renkleri yan yana kullanmanız mümkün. Hatta ne kadar ilginç kombinasyonlar yaparsanız o kadar renkli bir görüntü elde edersiniz. Farklı renk ve desenlerde fon perdeleri yan yana kullanmaktan çekinmeyin.
Kendinizden Unsurlar Katın
Belli bir görünüm yakaladıktan sonra artık kendi yaşamınızdan esintiler eklemeye başlayın. Göçebe yaşam tarzına göz kırpan bohem stilde üretilmiş objeleri artık her yerde bulmak mümkün. Seyahatlerinizde aldığınız objeler varsa sehpanızda yer verebilirsiniz. Ancak mekanınızı bohem esintiler eklemek için Fas’a, Hindistan’a veya Uzakdoğu ülkelerine gitmiş olmanız şart değil. Bohem tarz yıllar boyunca biriken, yaşam dolu objeleri sergilemeniz için size imkân sunar. Modern bohem dekorasyon anlayışı, sehpanıza serpiştireceğiniz doğal dokulu rengarenk objelere, şişelere, hayvan figürlerine, minik saksılara da kucak açar.