Evlerimizi ve içerisinde huzurla vakit geçirdiğiniz yaşam alanlarımızı, yaşanmışlıklarla doldurmaya ve içerisinde rahat hissedilecek atmosferleri oluşturmaya çokça önem veririz. Evlerimizde güzel ve ince bir aydınlatma sağlamamıza yardımcı olan mumlar, zamanla birer aydınlatma amacı olmakla birlikte evimizin her köşesinde dekorasyonumuzun bir parçası olarak kullanılmaya ve yaydığı zarif ışık ile hoş vakitler geçirmemize yardımcı olmaya başladı. 

Evlerinizde mumlara yer vermek için özel bir günü beklemenize gerek yok, mumların yumuşak, sıcak parıltılarıyla evinizde kolayca rahatlatıcı bir ortam oluşturabilirsiniz. İster dinlenirken isterseniz yemekteyken hoş bir atmosfer oluşturmak için hafifçe titreyen ışığının sakinleştirici etkisiyle mumlar her zaman işe yarar.  Özellikle yeni yıl sofraların vazgeçilmez tamamlayıcılarından olan mumları, kişiselleştirebileceğinizi de biliyor muydunuz?

Bu video içeriğine Evidea Youtube sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yaşadığınız evin görünümünü değiştirmek için temel parçalar ne kadar önemli olsa da bazı ufak dokunuşlarla da bulunduğumuz ortamın atmosferini bir anda değiştirebiliriz. Kendisi küçük ancak etkisi büyük bir dekoratif obje olan mumlar yardımıyla evinizin her köşesinde farklı dekorasyonlar yapabilir, istediğiniz loş ortamı oluşturabilirsiniz. Sehpaların üzerinde, mutfakta veya yatak odasında mumlarla istediğiniz şık görünüme kavuşabilirsiniz. Dekoratif mum olarak tercih edilen çeşitli renk, desen ve kokulara sahip olan mumlar hazır olarak alınabilir ancak diğer yandan sizler de kendi istediğiniz renk ve desenler yardımıyla mumları kişiselleştirebilirsiniz.  Basit bir mumu süslemenin, geliştirmenin ve kişiselleştirmenin pek çok yolu vardır. Blok mumlarınızı çuval bezi, çam kozalakları, tarçın çubukları, kahve çekirdekleri gibi doğal öğeler kullanarak hem daha şık görünmesini hem de daha hoş bir koku vermesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki böyle zamanlarda üretkenliğin sınırı yoktur. Daha modern bir görüntü elde etmek için simler, pullar, boncuklar, danteller, kumaşlar vb. daha birçok aksesuarla mumu klasik görünümünden daha şık veya romantik bir görünüme çevirebilirsiniz.