Avrupa’nın kuzeyinde bulunan bir bölgenin adı olan İskandinavya, kendine has bir yaşam tarzına ve stile sahiptir. Soğuk ülkeler olarak tanımlayabileceğiniz bu bölgede ev dekorasyonları da yaşantıya göre şekillenmiştir. Örneğin; havanın genellikle kapalı olması sebebiyle beyaz, bej, gri gibi açık tonlar tercih edilir. İskandinav tarzı olarak adlandırılan dekorasyonlarda koyu renk çizgiler ve mobilyada da ahşap ön plandadır.

Son yıllarda ev dekorasyonuna verilen önem giderek artmıştır. Genellikle sade ve şık ürünlerin bir arada kullanıldığını görebilirsiniz. Bu nedenle mobilyadan halıya kadar özenle seçtiğiniz eşyalar ile evinizdeki havayı tamamen değiştirebilirsiniz. Bu şekilde dizayn edilmiş bir alanda yaşamak için de İskandinavya’da olmanıza gerek yoktur. 

Bir evin dekorasyonunu tamamlayacak ve ortamın daha sıcak görünmesini sağlayacak olan parçalardan biri halıdır. Hem işlev hem de görsel olarak özellikle ev dekorasyonda büyük öneme sahiptir. Sizler soğuk tonlardan ve sadelikten hoşlanan biriyseniz İskandinav tarzı halı tam size göre bir üründür. Minimalist bir yaklaşımla evinizi dekore etmek isterseniz eğer İskandinav halılar ile ferah ve rahat bir alan oluşturabilirsiniz.

Modern ve sıcak bir ortam oluşturmak için İskandinav tarzı dekorasyon yapacaksanız yumuşak ve nötr tonların birlikte kullanıldığı tarza uygun olarak tasarlanan halıların tamamlayıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu sayede soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan evinizden çıkmak istemeyeceksiniz.

Birbirinden Güzel İskandinav Tarzı Halıların Özellikleri

Sadelik ve kullanım kolaylığının ön planda tutulduğu İskandinav desenli halı ve kilimlerin ana malzemesi elyaftır. Polipropilen denilen bu madde düşük maliyet, dayanıklılık ve kolay temizlenebilir olmasıyla dikkatleri üzerine çeker. Kullanım konusunda da oldukça zahmetsiz bir üründür.

Kir tutmayan, toz ve tüy toplamayan yapıları sayesinde oldukça pratik bir kullanıma sahip İskandinav tarzı halılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz. Hele bir de evcil bir hayvanınız varsa eğer bu halılar tam size göre. Oluşabilecek tek dezavantaj ise genellikle açık tonlarda oldukları için kir ve lekeyi daha çok belli edebilir.

Evinize modern bir hava katacak olan İskandinav halılarda genellikle açık renk zemin üzerine uçuk renk çizgiler ve desenler bulunur. Kare, dikdörtgen olarak kullanabileceğiniz gibi yuvarlak modelleri de tercih edebilirsiniz. Bu sayede salon, mutfak, çocuk odası gibi tüm alanlarda kolayca uyumlu bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Zamansız çizgilere sahip halıları uzun yıllar kullanabilirsiniz. Örneğin; mobilyanızı ya da perdenizi değiştirdiğiniz zaman tekrardan halı almanıza gerek kalmayabilir. Ortamın uyumunu bozmayacak soft renklerde bir İskandinav halısını dilediğini mobilya ve aksesuarlarla kolaylık kullanabilirsiniz.

Farklı Desenleri İle İskandinav Halı Modelleri

Bulunduğunuz ortamın enerjisini yükseltecek, sıcak ve ferah bir ortam oluşturacak İskandinav halıları ile evinizi baştan yaratabilirsiniz. Aydınlık, sade ve modern bir ev ortamı istiyorsanız eğer bu halı modelleri tam sizlik parçalar olabilir. Koltuklarınızla uyum sağlaması için koltuk kırlent modelleri arasında da seçimler yapabilirsiniz.

Genellik beyaz, bey ve gri gibi açık tonda renklerin zeminde tercih edildiği İskandinav halı modellerinde geometrik şekiller ve çizgiler dikkat çeker. Göz yormaması ve şık görünmeleri sayesinde kullanacağınız ortamın havasını bir anda değiştirebilirsiniz. Sadeliğin ön planda olduğu halılar ile şık ve modern bir hava oluşturabilirsiniz.

İskandinav halılar ince yapıları ile kaba bir görüntü oluşturmaz. Karmaşık ve göz yoran detaylar kullanılmaz. Aksine içinizi açan ve enerjinizi yükselten renkleriyle bulunduğunuz ortamda huzurlu bir vakit geçirmenizi sağlar.

Siyah, beyaz ve gri tonların kullanıldığı halı modellerinde çizgiler, noktalar, geometrik desenler kullanılır. Shaggy, dokuma ve yün gibi malzemelerden de üretilir. Farklı renk seçeneklerinin de olduğunu söylemek gerekir. Her zevke ve bütçeye göre İskandinav halısını bulmanız mümkündür. 

Farklı tarzlara sahip halı modelleri de bulunur. Retro, modern, minimalist ya da otantik tarzlara sahip birbirinden farklı İskandinav halılar üretilir. Tercih edeceğiniz ortama göre dilediğiniz şekilde seçim yapabilirsiniz. Burada kişisel zevkler tamamen belirleyici faktördür.

İskandinav Stilini Evinizde Yaşatın

İskandinavya ülkelerinden birinde yaşamanıza gerek olmadan bu tarzı yansıtabileceğiniz halılar ile oradaymış hissini evinizde oluşturabilirsiniz. Kendi tarzınıza uygun, ferah, konforlu ve sıcak bir evde geçireceğiniz vaktin keyfi de aynı oranda artar. Birden bulunduğunuz ortamın havasını kuzey Avrupa olarak değiştirebilirsiniz.

Doğal ve samimi bir tarza sahip İskandinav halıları ile bulunduğunuz ortamda dengeli bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Modern şık bir tarzın benimsendiği bu ürünlerde doğallık ve rahatlık bulabilirsiniz. Zamansız tasarımlara sahip İskandinav halı modelleri uzun yıllardır geçerliliğini korumaya devam eder. 

Sadeliğin yanında düzenli olmanın da önemli olduğu İskandinav tipi dekorasyonda, halılar da dahi bir uyum ve düzen görebilirsiniz. Sadece halılar da değil; mobilyalarda, avize ve sarkıt çeşitlerinde ve daha birçok dekoratif üründe de aynı yaklaşım benimsenir. Bu noktada yapmanız gereken, fazlalıklarınızdan kurtulmak ve sadeliğin tadını çıkarmaktır.

Açık renkler kullanmayı seven biriyseniz eğer İskandinav tarzı halılar tam sizlik. Aydınlık ve ferah bir ortam oluşturmanızı sağlayacaktır.

Kalabalık bir ortam yerine az eşyanın olduğu, aydınlık ve rahat bir evde olması tamamlayıcı bir eşya olan halı ya da kilimler, İskandinav tarzı dekorasyonun en önemli parçalarından biridir. Bazı durumlarda halı yerine kilim gibi daha basit ve sade parçalar da tercih edildiği görülür.   

İskandinav Halı Kilim Fiyatları Nasıldır?

Mobilyalardan sonra yüksek fiyatlı sayılabilecek ürünlerden biri de halıdır. Özel yünden ya da farklı bir malzemeden yapılmış halıların fiyatları da o yönde farklılık gösterir. İskandinav tarzı halılar da ise bu durumun aksine elyaf malzeme kullanılır. Düşük maliyetli olduğu için cebinize de zarar vermez.

Sade ve şık tasarımlara sahip İskandinav halılarının maliyeti de düşüktür. Bu nedenle herkesin satın alabileceği rakamlarla karşınıza çıkar. Hatta aynı anda birden fazla halı ya da kilim bile alabilirsiniz. Temizlemesi de oldukça kolaydır. Zamandan, paradan ve efordan tasarruf etmenizi sağlayan İskandinav halı modelleri ile evinizi uygun fiyata dekore edebilirsiniz.

Tüy dökmeyen, antialerjik, kolay temizlenebilir bir halının bir de uygun fiyatlı olması büyük bir avantaj sağlar. Farklı model seçenekleriyle de her tarza ve cebe uygun alternatiflere sahiptir. Sizler de kendi eviniz için ya da sevdiklerinizin evinde bir hatıra bırakmak adına İskandinav tarzı halı ve kilimlerden satın alabilirsiniz.

Dayanıklı bir malzeme olan polipropilenden üretilmiş İskandinav halıları uzun yıllar evinizde kullanabilirsiniz. Herhangi bir deformasyon, solma ya da yıpranma olmadığı için tekrar tekrar halı almak zorunda kalmazsınız. Böylece bütçe açısından da uzun vadede tasarruf etmiş olursunuz.  Evinizde İskandinav tarzı bir dekorasyon yapmak istiyorsanız eğer uygun maliyetli olacağına şüpheniz olmasın. Az ve öz ürünlerin tercih edildiği bu tarz bir dekorasyondaki eşyaların çoğu uygun fiyatlıdır. Aynı zamanda dayanıklı malzemelerden üretilir. Size de evinizi modern, şık ve ferah gösterecek İskandinav tarzının keyfini çıkarmak kalır.