Yemeğin tuzu kaçtı, kızartma çok yağlı oldu, kekiniz yeterince kabarmadı… Bu gibi olasılıklar her an başınıza gelebilir. Ancak sakın canınız sıkılmasın. Paylaşacağımız püf noktaları ile bu sorunların üstesinden kolaylıkla gelebileceksiniz.

Yemeğiniz tuzlu ise…

Yemek yaparken az tuz eklediyseniz endişelenmenize gerek yok. Tadına bakarak daha sonra tuz ilave edebilirsiniz. Ama sulu yemekleriniz, çorbalarınız tuzlu olduysa bu büsbütün moralinizi bozabilir. Aslında evde patates varsa çözümü çok kolaydır. Kabuklarını soyduğunuz patatesi 5-6 parçaya kesin ve yemeğinizin içine atın. Bu şekilde pişirmeye devam edin. Patates yemeğin fazla tuzunu çekecektir. Daha sonra patatesleri çıkartabilir ve ayrı olarak tüketebilirsiniz.

Yemeğiniz yağlı ise…

Çoğumuzun en az bir kere başına gelmiştir. Yemeğe fazladan eklediğiniz yağ hem lezzet hem de görüntü açısından pek iştah açıcı değildir. Ama artık yemek ya da çorbanızın üzerinde yüzen yağlar sizi hayal kırıklığına uğratmasın lütfen. Çözümü öyle kolay ki şaşıracaksınız. Bir dilim ekmek işinizi görecektir. Yemeğin ya da çorbanın yağını ekmeğe emdirin. İşte sorun çözüldü 🙂 Artık yemeğinizi gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz.

Kızartmanın yağı çok kaçtıysa…

En çok kızartması yapılan patlıcan, patates, biber gibi sebzeler aynı zaman çok fazla da yağ çekme özelliğine sahiptir. Sebzelerin çektiği yağ sizi rahatsız ediyorsa çok pratik bir çözümümüz var. Tabağın üzerine koyduğunuz sihirli malzeme kağıt havlu sebzelerin fazla yağını emecektir. Artık lezzeti kaybolmadan az yağlı kızartmalar yiyebilirsiniz.

Patlıcan yağ çekmesin diyorsanız…

Patlıcan Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Musakka, İmambayıldı, Karnıyarık, Ali Nazik vb. tarifler hepimizin çok severek yediği yemekler arasındadır. Patlıcanı yemek yapmaya hazırlarken bazı işlemlerden geçirmek, yemeğinizin lezzetini arttıracaktır.
Patlıcan biraz kekremsi bir tada sahiptir. Patlıcanın yemeği ya da kızartmasını yaparken patlıcanları doğradıktan sonra tuzlu suda bekletirseniz ve daha sonra sıkarak kullanırsanız bu acı tad ortadan kalkacak hem de patlıcanlar daha az yağ çekecektir.

Süt bozulursa…

Ekşiyen sütleri lavaboya boşaltmayı düşünüyorsanız bir kez daha düşünün deriz. Sütü bir tencereye alın ve üzerine yarım limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Biraz da tuz ekleyin. Kesilen sütü süzgeçten geçirin. İster kahvaltıda ister börekte kullanın.

Çorba kıvamsız olursa…

Sulu çorbaları sevmeyenlerden misiniz? Çorbanız piştikten sonra istediğiniz kıvamda olmadı mı? Koyu çorbalar için çözüm basittir. Biraz sıcak su eklemek sorunu çözecektir. Sulu çorbalarda ise çözüm sandığınızdan daha kolaydır. 1 yemek kaşığı un ya da nişastayı yarım çay bardağı soğuk suyla iyice karıştırın. Daha sonra çorbayı sürekli karıştırarak içine dökün. Biraz kıvam alana kadar pişirin.

Kekiniz kabarmazsa…

Kabarmayan kekler kabusunuz mu oluyor? Yumuşacık bir kek hayaliniz mi var? Kek yaparken bu püf noktalarına dikkat ederseniz yumuşacık puf puf bir kekiniz olacak. Kek yaparken kullanacağınız tüm malzemelerin oda ısısında olması en önemli püf noktasıdır. Temel kek malzemeleri yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ mutlaka oda ısısında olmalıdır. Kabaran bir kek yapmak için toz şeker ve yumurtayı mutlaka çok iyi şekilde mikserle çırpmak gerekir. Bu şekilde kekinizin içinde hava kabarcıkları oluşur ve kek çok daha iyi kabarır.