Modanın kalbi devamlı olarak sezonlara ve dönemlere göre atar. Her dönemin, mevsimin ve yılın tarzları değişkenlik gösterir. Tarzımıza yenilik katan ve kendi stilimizi oluşturmamızda bize yol gösteren zamanın modası olan ürünler her zaman dikkat çeker. 

Cıvıl cıvıl renkleri ile bizi karşılayan bahar modası havaların ısınması ile karşınıza çıkar. Kış mevsiminin kasvetli havasından ve koyu renklerinden uzak, güneşin sıcaklığıyla beraber gelen renkler içinizi ısıtır. Kalın kazaklardan, yün montlardan olabildiğince arınan ince gömlekler ve elbiseler ile yaza hazırlık dönemidir. 

Doğanın tüm güzelliklerinin arttığı, çiçeklerin açıp ağaçların yeşillendiği bu dönem nevresim takımlarınızdan, mobilya örtülerinize, kıyafetlerinizden ceketlerinize kadar hayatınızın her alanına yansır. Hayallerin özgürce kıyafetlere yansıdığı bu dönem şüphesiz günbatımının tonlarından, ılık havanın romantikliğinden, baharda açan çiçeklerin ruhundan ve ışıltısından etkilenir.

Dantel ve transparan kumaşların yoğun kullanıldığı bahar trendleri moda dünyasının belirlediği bu yılın rengi olan viva magenta tonları etrafında şekillenir. Karmin kırmızısı olarak adlandırılan renk doğal renk ailesinin en değerli üyelerinden biridir. Feminen görünümleri ile transparan detaylar dikkat çekerken, üç boyutlu gül motifleri de sezonun önemli tasarımları arasında yerini alır. 

Baharın gelişiyle birlikte çiçek desenler son derece ön planda tutulur. Spor şıklığı yakalamak için kot kumaşların da sıkça kullanıldığı tasarımlar sezon renkleri ile uyumludur. Baskın tutulan pembe ve kırmızı tonlarının yanında olan maviler daha yumuşak geçişler ile stilinizi yansıtmanıza katkı sağlar. Salaş ve şık tarzı yakalamak isteyenlerin memnun olacağı bu bahar trendleri içerisinde herkesin tarzına uygun esintiler bulunur. 

Baharın Dikkat Çeken Renkleri

Bahar kombinleri yapılırken akla ilk gelen baskın ve popüler renkler ile oluşturulan tarzlardır. Havanın ısınmasıyla beraber pembeler, sarılar, turuncular, kırmızılar, sarılar, maviler ve yeşiller ön plana çıkarlar. Doğanın canlanması ve çiçeklerin dört bir yanı sarması ile rengarenk kombinler göz doldurur. 

Koyu renklerin sıcak havayı hapsetmesi ile birlikte mevsim geçişlerinde açık tonların tercih edilmesi bunun sebeplerinden biri olabilir. Hafta sonu yürüyüşleri ve sahil gezileri gibi güzel havanın değerlendirildiği ortamlarda baskın ve canlı renkler seçilebilir. Akşamları gündüze göre serin geçen bu mevsimde dönemin modası uygun kot ceketler, trençkotlar ve hırkalar kombinlerinizi tamamlamanıza yardımcı olur. 

Girdiğiniz ortamda dikkat çekmenizi sağlayan bu canlı tonlar her ürünle farklı bir etki yaratır. Sezonda bir diğer dikkat çeken pastel renkler, soft ve zarif görünümleri ile karşınıza çıkar. Bahar sezonunun önde gelen parçalarından olan bu tonlar kombinlerin tamamlayıcısı konumundadır. Turuncu, pembe ve mint yeşili gibi daha uçuk ve sade tonlarda tercih edilen elbiseler ve bluzlar sezonun vazgeçilmez parçaları arasında yerini alır. 

Canlı ve gösterişli kıyafetler ile çok daha rahat kombinlenen doğal tonlar sayesinde uyumlu bir görüntü yakalayabilirsiniz. Zerafetini her zaman koruyan bu renkler her bir parça ile ayrı ayrı dikkat çeker. Rengarenk gömleklerin içine giyilen açık tonda badiler veya kot şortlarla kombinlenen tişörtler her zaman dolabınızda olması gereken parçalardandır. Kıyafetlerin görünmez kurtarıcıları olarak da adlandırılan bu pastel tonlardaki parçalar olmazsa olmaz detaylardır. 

Sezonda Desen Modası

Baharın gelişiyle beraber rengarenk kombinler baskın renkleri ile dikkat çeken parçalar karşınıza çıkar. Sezonun trendleri her bir parçada kendini gösterir. Bunlardan biri her sezonda olduğu gibi şüphesiz çiçek desenleri barındıran kıyafetlerdir. Özellikle elbiselerde tercih edilen bu desen gömlek ve eteklerde de kendini gösterir. Günün moda trendlerinde üç boyutlu olarak tasarlanan gül motifleri elbiselerinizin ortamlarda fark edilmesini ve ilgileri üzerinize toplamanıza yardımcı olur. 

Doğanın canlanması ve havanın günden güne güzelleşmesi ile dışarı gezileri artar. Bu canlılığı kıyafetlerinde taşımak isteyen kişilerin tercihi öncelikli olarak çiçek desenli elbiselerdir. Her boyda ayrı şıklıkları ile karşınıza çıkan modeller tarzınızı yansıtmanızı sağlar. Sadece giysi dolabınızda değil evinizin de havasını etkileyen çiçek desenli kırlentler baharı tüm gücüyle her alanda hissetmenize olanak tanır. 

Sezondaki popüler desenler arasında yer alan pötikare deseni her zaman trenler arasında yerini alır. Genellikle kırmızı beyaz olarak karşınıza çıkan bu tarz kıyafetler yeşil beyaz veya siyah beyaz renkleri ile de doğal şıklığınıza şıklık katar. Piknik, doğa yürüyüşü ve bisiklet sürme gibi hafta sonu aktivitelerinizde rahatça kombinleyebileceğiniz bu tarz elbiseler ortamın havasına uygun görülür.

Bahar sezonu trenleri içerisinde yer alan bir diğer seçenek ise meyve desenleridir. Çilek, limon ya da kiraz gibi meyvelerin elbiseler üzerinde sıkça kullanıldığı görülür. Özellikle çocuk giyim sektöründe fazlaca rastlanılan bu modeller kadın giyimde de kendini gösterir. Desenleri kıyafetlerde kullanmayı sevmeyen kişiler ile aksesuarınızda bir detay olarak kullanmanız mümkündür. 

Desenli fularları çantanızın tutma kısmına dolayarak kendi tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. Kıyafetlerde canlı tonları dengeleyen yumuşak renkler ise giysi dolaplarının olmazsa olmaz parçalarındandır. Kombinlerin tamamlayıcı parçaları arasında yer alan bu tonlardaki kıyafetler kurtarıcı ürünlerdir.

Bahar Şıklığında Öne Çıkan Detaylar

Bahar koleksiyonları arasında dikkat çeken ürünlerden biri tulumlardır. Modern ve şık bir görünüme sahip olan bu ürünler giysi dolabınızın önemli parçalarından biri olabilir. Özgün tasarımlar bulunan ürünler her kumaş türünden üretilmesi ile her tarza ve ortama uyum sağlar. Yaka, sırt veya omuz dekolteli ürünler özel günlerinizin kurtarıcısı olabilir. Tuluma uygun seçilen topuklu ayakkabılar ile şıklığınıza şıklık katabilirsiniz. 

Günlük hayatta tercih edilen tulumlar ise rahatlığı ön planda tutar. Hareketlerinizi kısıtlamayan bu parçalar spor ayakkabı, sandalet ve terliklerle konfor alanınızı yükseltir. Sezonda bir diğer dikkat çeken ürün kot şıklığıdır. 90’lar modasının canlandığı bu dönemlerde yüksek bel pantolonlar ve midi boy etekler raflarda yerini alır. Zamansız parçalar olarak değerlendirilen kot modeller her yaşta ve her tarzda insanın rahatlıkla kullanabileceği ürünlerdir.

Canlı renkleri ile karşınıza çıkan bahar stili neon renkler ile dikkatleri üzerine topluyor. Göz alıcı kombinlerin önemli parçası haline gelen neonlar her ortamda fark edilir. Bu renkler sadece elbiselerle değil kombinlerinde güçlü parçaları haline gelir. Gece dışarı çıkarken tercih edebileceğiniz neonlar festival gibi ortamlarında aranan ürünüdür. 

Bahar mevsiminde sıklıkla tercih edilen bir diğer trend ürünlerden biri de hasır detaylardır. Şapka, çanta ve sandalet gibi ürünlerde kullanılan hasırlar baharın gelişinin habercisi konumundadır. Her renkle rahatlıkla kombinlenen bu ürünler kurtarıcı parçalardan biridir. Gündüzlerin sıcak akşamların ise daha serin geçmesinden dolayı ceket ve hırka kullanımı bu mevsimde sıklıkla tercih edilir. 

Havanın değişken yapısı olası hastalıklara karşı dikkatli olmayı gerektirirken bunun temelinde vücut sıcaklığına dikkat etmek yatabilir. Bu sebeple daha konforlu hissettiren ince gömlek, tişört ya da elbiselerinizin üzerine alabileceğiniz ceketler tarzınızı yansıtmanıza yardımcı olur. Özellikle sezonun trendi olan kot ceketler hemen hemen her tarzda kıyafetler ile kombinlenebilir. 

Bahar moda önerileri arasında en dikkat çeken detay kıyafetlerdeki renk uyumudur. Seçilen parçaların bir araya renk uyumuna uygun şekilde gelmesi tarz ve şık olmak için atılması gereken ilk adımlardan biridir. Zıt renk kombinlerinin yanı sıra tonsürton yapabileceğiniz birçok seçenek karşınıza çıkar. Aksesuarlar ile de desteklenen kıyafetler her zaman ortamlarda beğeni toplayan bir hal alır.